Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 - проблем с температурата!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Падането на температурата на мотора заради работата на парното се получава заради точно обратното - добре работещ радиатор на парното.
    Колега просто няма как да ме убедиш,че това е защото всичко е наред.Няма как да е нормално в движение само заради парното температурата на двигателя да пада на 60 градуса.Благодаря на всички за мненията,знам че тук не е сервиз,но не разбирам как част от хората тук го намират за нормално.
    Last edited by Crispersound; d.m.y г., 23:49.
    Alfa Romeo 147 JTDM

Comment

Първоначално публикувано от Crispersound Покажи съобщение
      не разбирам как част от хората тук го намират за нормално.

Не че те го намират за нормално,ами то за алфите това си е нормално Това в кръга на шега разбира се Естествено че не е нормално,имаш проблем.Аз като човек преборил много както дизелови така и бензинови коли с проблеми с парното,90% от случеите е бил виновен термостата.Малко кубарните дизелови двигатели като твоя,отделят много по малко топлина,от 1,8 бензинов примерно.За това първо му е трудно да загрее,второ в големите студове примерно на -50 да не държи 90градуса градско,понеже колата градско е на по ниски обороти следователно двигателя отделя по малкйо топлина.До 80 градуса дизел в най-големия студ е нормално да пада,но при положение че си пуснал парното и въртиш градско.Защото като си пуснал парното голяма част от топлината на двигателя отива за него и това до голяма част го охлажда и го кара да сваля температурата.Но инжинерите са го изчислили така че да не ти духа студено в купето.Почне ли да духа студено в купето в движение,вероятно термостата не затваря хубаво и охлажда малко повече от необходимо двигателя,обаче имаш и насрещен вятър който го охлажда допълнително в движение и резултата е нямане на парно в движение или имане но слабо.На място е възможно в големите студове с парно на макс да не става баня понеже работи на място няма обороти следователно няма и голяма температура на двигателя,но пак трябва да имаш прелично парно.Мисля че термостата ти не затваря до край.Ако имаш кора от долу,закрий от пред рашетката с един картон с тиксо за спреш потока от насрещния вятър и излез да караш на магистрала с пуснато парно на макс.Ако стане баня,начи не затваря до край.От стрелката не се влияй много тя често лъже,там можеш да разбеш точно колко градуса е само с диагностика в движение.
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Според мен е запушен радиатор на парното
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

Аз си оставам със залога за термостата. Ако отваря напълно на 88, то до 80 трябва да е затворен, няма как да падне темп до 60 в движение ако ще и при -20 околна температура.

Колега просто няма как да ме убедиш,че това е защото всичко е наред.Няма как да е нормално в движение само заради парното температурата на двигателя да пада на 60 градуса.Благодаря на всички за мненията,знам че тук не е сервиз,но не разбирам как част от хората тук го намират за нормално.
          Колегата има в предвид, че конкретно радиаторчето на парното е ок, не че всичко е наред.

Comment

Колега най-лесно сложи и пробвай с един кашон отпред пред радиатора и после ровичкай термостата. Някои си правят промивка на системата. Пробвай и това.

Comment

В нищо не искам да те убеждавам, колега. Ако прочетеш внимателно изречението, което съм написал, може би ще разбереш, че единствено разяснявам някои фундаментални физични постановки.

---------- Post added at 11:59 ---------- Previous post was at 11:40 ----------

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
              Според мен е запушен радиатор на парното
              Ако е запушен радиаторът на парното, няма да имаш парно и температурата на мотора няма да може да се понижава заради работата на парното.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Здравей, аз не съм вещ в ремонтите, но все ми се върти едно в главата а то е: Системата добре ли е объзвъздушена, т.е. с пуснато парно на макс, при смяната на термостата?
                Да не би при смяната, да не е стегнат някой маркуч и да се налапва с въздух, защото това рязко падане на температурата затова ми говори.

Антифриз губи ли ти се?
                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                  Здравей, аз не съм вещ в ремонтите, но все ми се върти едно в главата а то е: Системата добре ли е объзвъздушена, т.е. с пуснато парно на макс, при смяната на термостата?
                  Да не би при смяната, да не е стегнат някой маркуч и да се налапва с въздух, защото това рязко падане на температурата затова ми говори.

Антифриз губи ли ти се?
                  Не мога да ти кажа дали е добре обезвъздушена,не го сменях аз термостата.А проблеми с антифриза нямам,не се губи.
                  Alfa Romeo 147 JTDM

Comment

Колега, няма вариант извън града да пускаш парно и да ти пада температурата до такива стойности. Не слушай какво ти говорят за незагряващите дизели. При затворен термостат и натиснат педал на газта който ти обясняа че е нормално от парното да ти паднат градусите, по-добре да се изтрие от форума. На мен преди няколко години ми обясняваха под снимка на стрелка седяща на 110 градуса че е нормално. И аз съм на мнение че има проблем с новия термостат.
                    ----------------------
                    156 SW 1.8TS 07.2001
                    Fiat Tipo 1.4Mi
                    ----------------------

Comment

Истината е че термостатите за алфа са ужасно скъпи,и ужасно скапани.За тва два вариянта, или се примиряваш с недобре работещо парно или доста бели коси,и доста бели пари за големи мечтиАз смених два чисто нови беер по 100 лева ,цял ден разправии и доста бели коси до като си докарам парно като хората.Понеже след слагането на първия,с парно на макс не ставаше баня.Ония жабар къде държи уж оригиналните части за италиянките в Плевен се опитваше да ме убеждава че термостата работел коректно и парното си е нормално,накрая сложихме втори,много диагностики в движение много ровичкане по цялата охлаждаща система и накрая с парно на макс ставаше баня и всичко си беше наред.На а3-ката дадох 50 лева за оригинален и заспа от първия път.
                      Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 22:21.
                      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Working...
                      X